De oude kaasmakerij

Expo 85j

''

EXPO: van weide tot wei

85 jaar kaasmakerij van Passendale

 

Dit jaar staat in het teken van 85 jaar kaas maken in Passendale. In ons museum liggen de roots van de kaasmakerij Passendale. Het verhaal start op de hoeve in het jaar 1932. Vandaag is de kaasmakerij onderdeel van Savencia, een Franse multinational. Wanneer je ons museum bezoekt, ervaar je nog steeds de geur van passie en Belgisch vakmanschap! Om zijn 85ste verjaardag te vieren, rollen we de rode loper uit.

Op vrijdag 30 juni opent een unieke tentoonstelling met ongezien beeldmateriaal, een retrocinema en authentieke heemkundige objecten uit het kaasverleden. De expo brengt de rijke geschiedenis van "De Oude Kaasmakerij" en van Passendale, een 100 % Belgisch product, helemaal terug tot leven.

Je wordt er verrast met 85 jaar geschiedenis, vakmanschap, weetjes en anekdotes over de kaasmakerij van Passendale en zijn gepassioneerde medewerkers. Deze passie smaak je nog steeds! Passendale, de halfharde, authentieke kaas in de vorm van een boerenbrood wordt tot op vandaag ambachtelijk en met liefde voor het vak bereid. Benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat? Tot en met donderdag 30 november kan je deze expo bezoeken.

Verwen je graag je smaakpapillen? Vanaf augustus worden er ook diverse interactieve workshops georganiseerd waar liefhebbers kunnen genieten van smakelijke kaas- en biercombinaties. Ook voor kinderen zijn er leuke en leerrijke activiteiten voorzien. Ze kunnen er eigenhandig kaas en brood leren maken en nadien hun zelfgemaakte boterhammen opsmullen. Ideaal om hun appetijt aan te wakkeren niet?

PRAKTISCHE INFO EXPO

Waar: Kaasmuseum "De Oude Kaasmakerij", Graventafelstraat 48 A, 8980 Passendale
Wanneer:
Tijdens schoolvakanties 7 op 7 open.
September, oktober & november : woensdag t.e.m. vrijdag: 10u00 tot 17u00. Op zaterdag en zondag: 14u00 tot 18u00.

PRAKTISCHE INFO WORKSHOPS

Hou onze agenda in het oog voor alle details, data en tarieven.

''

''

Over Savencia

De kaasmakerij van Passendale ontwikkelt en produceert Belgische harde kazen. Sinds 1932 is de kaasmakerij van Passendale er altijd in geslaagd zijn authenticiteit te behouden door de originele recepten en de natuurlijke methodes van rijping, die van oudsher gebruikt worden, steeds te respecteren. Daarnaast gebruikt de kaasmakerij ook steeds 100% Belgische melk.

De Kaasmakerij Passendale behoort tot Savencia Fromage & Dairy, een onafhankelijk familiebedrijf, gericht op specialiteiten met een toegevoegde waarde. Savencia Fromage & Dairy stelt meer dan 19.000 mensen te werk in 29 landen en heeft een zakencijfer van €4,6 MIA. In hun merkenportefeuille heeft Savencia Fromage & Dairy een groot aantal kaasspecialiteiten zoals o.a. Passendale, Père Joseph, Caprice des Dieux, Chavroux, Chaumes, Le Rustique en St. Moret. Voor meer informatie kan u terecht op www.savencia-fromagedairy.com 

''

Georganiseerd met de steun van:

''   '' 

 ''      ''     ''    i love cheese     ''