WORKSHOP KAAS MAKEN

De ideale gezinsuitstap!

Deze workshop bieden we zowel aan voor volwassenen en kinderen. Een educatief pakket rond deze workshop kaas hebben we uitgewerkt voor lager en secundair onderwijs. Ook voor families en verjaardagsfeestjes kunnen we dit organiseren op maat voor uw groep.

Tijdens deze leuke interactieve workshop leert een kaasmeester je alle geheimen van dit ambacht.

We maken kaas in groepjes. Verse melk wordt stapsgewijs in kaas getransformeerd. Ondertussen leren we het product 'kaas', haar herkomst en haar plaats in de voedselketen kennen. We werken samen en maken kennis met de specifieke terminologie van het proces.

Tijdens het kaasmaakproces zijn er twee pauzes: de strem- en perspauze. Die pauzes vullen we op naar wens. De mogelijkheden zijn talrijk: kort museumbezoek, voedselveiligheid, kaaslandschap, smeuïge zoektochten, voeding en gezondheid, het ontdekken van de authentieke kaasfabriek, de analyse van het productieproces aan de hand van de muurillustratie van Eva Mouton, het verhaal van de Vos & de Raaf, ...

Op het einde van de middag is onze kaas klaar en krijgt iedereen zijn kaasmakersdiploma!

Dit alles op maat van familiegroepen, verenigingen, teambuildings en natuurlijk het onderwijs.

NIEUW: Beer and cheese tasting / Kaas en bier proeverij

Ontdek de boeiende wereld van de (lokale) gekende bieren en van de diversiteit van onze prachtige kazen.

De groep krijgt een persoonlijke gids die julie mee neemt naar het land van het 'goede leven'. De westhoek heeft een rijke traditie van streekproducten, met kaas en bier in het bijzonder.

Wij voorzien 4 kazen en 4 bieren in een 2 uur durende sessie.

Prijs: € 15 p.p. (min. 10 personen)