ACTIVITEITEN

Museum 2MUSEUMBEZOEK

Ergens in Vlaamse velden – op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de onuitwisbare sporen die WO I in deze streek heeft getrokken – vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum.

In dit prachtige stukje erfgoed brengen we de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende, interactieve manier opnieuw tot leven en leer je alles wat je altijd al wilde weten over kazen maar nooit durfde te vragen.

De Oude Kaasmakerij kunt u zowel individueel als in groep bezoeken. Individueel kunt u terecht tijdens de openingsuren. In groep ook buiten de openingsuren mits reservatie. Combineer zeker uw bezoek met onderstaande activiteiten.

 


  

WORKSHOP KAAS MAKENWorkshop1

Tijdens deze leuke interactieve workshop voor zowel kinderen als volwassenen leert een kaasmeester je alle geheimen van dit ambacht.

We maken kaas in groepjes. Verse melk wordt stapsgewijs in kaas getransformeerd. Ondertussen leren we het product 'kaas', haar herkomst en haar plaats in de voedselketen kennen. We werken samen en maken kennis met de specifieke terminologie van het proces.

Tijdens het kaasmaakproces zijn er twee pauzes: de strem- en perspauze. Die pauzes vullen we gepast op.

Op het einde van de middag is onze kaas klaar en krijgt iedereen zijn kaasmakersdiploma!

Dit alles op maat van familiegroepen, verenigingen, teambuildings en natuurlijk het onderwijs. Een educatief pakket rond deze workshop kaas hebben we uitgewerkt voor lager en secundair onderwijs. Ook voor families en verjaardagsfeestjes kunnen we dit organiseren op maat voor uw groep.

Prijs: € 12,5 p.p.

 

ZoektochtFAMILIEZOEKTOCHT: DE SCHAT VAN PÈRE JOSEPH

Het moet nu ongeveer 45 jaar geleden zijn dat Père Joseph het recept van zijn heerlijke kaas samenstelde. Het recept bewaarde hij in een mooie houten kist tussen allerlei leuke spulletjes. Jaren later is de kist teruggevonden maar de code hebben we nog niet... Help je mee?

Op basis van 8 vraagjes kunnen kinderen en hun begeleiders ludiek op zoek naar het unieke kaasrecept. spelenderwijs raken de kinderen wegwijs in de mooie wereld van kaas. bij het openen van de schatkist van Père Joseph ligt een klein geschenkje klaar.

 

Dagelijks tijdens museumbezoek (voor kinderen van 6 tot 12 jaar).

Kinderen € 6 per persoon. (museumbezoek + zoektocht + geschenk)

Museumticket volwassenen € 6 (optie attentie voor volwassenen + € 2)

 

 

 

KAAS EN BIERTASTING (+16)KB1

Een persoonlijke gids neemt julie mee naar het land van het 'goede leven'.

Op een unieke locatie en in een informele sfeer leer je 8 heerlijke streekproducten en hun bijhorende weetjes kennen.

Tijdens een 75’ durende sessie worden 4 kazen samen met een bijpassend biertje geproefd. 

Bij mooi weer ontvangen we u graag in de tuin met prachtige ver-zichten.

 

Prijs: € 15 p.p. (vanaf 10 personen)

 

 

Minigolf web3MINIGOLF

Op zoek naar een leuke activiteit voor jong en oud? De Oude Kaasmakerij waarborgt sinds mei 2018 een gloednieuw mini -golf terrein met maar liefst 18 verschillende banen! Iedere golfbaan is uitgerust met een ander obstakel voor een optimaal speelplezier. Het terrein is ingekleed met echte objecten die gebruikt werden in de kaasstoet of om kaas te maken, geweldig toch?! Weet jij al wie je uitdaagt voor een spelletje? 

 

Kids : € 4,00

Volwassenen: € 5,00

Groepstarief (vanaf 10 personen): € 4,00